DAVID BALAJKA

na_kopytarce-1960x1715.jpg

Rekonstrukce rodinného domu v Kobylisích

  • 2022
  • studie

Historický dům z počátku 20. století zcela ztratil svoji původní tvář pod nánosy stavebních úprav. Cílem rekonstrukce je dům očistit, obnovit jeho originální hmotu, adaptovat provoz pro současné rodinné bydlení, zvýšit technologický standard, zkultivovat malou zahradu a doplnit na pozemek parkování v garáži.

Dispoziční řešení přízemí je částečně návratem k původnímu členění z doby vzniku domu. Nová prosklená vstupní hala vychází z dříve zbourané verandy. Vzdušnější obytný prostor je napojený na samostatnou prostornou kuchyni. Kuchyně s velkorysým ostrůvkem může sloužit i pro rychlou snídani a díky rozšířenému východu do severní zahrady nabízí přímý kontakt s venkovním stolováním v klidné části pozemku. Z obývacího prostoru je přístupná menší ložnice s vlastní koupelnou. V podkroví jsou dvě ložnice a zvětšená koupelna prosvětlená novým vikýřem.

Kobylisy_plany-1NP_100_podklad-1960x1277.png
narozi-1960x1715.jpg
terasa-1960x1715.jpg
veranda-1960x1715.jpg